Laatste loodjes

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

27 Juni 2006 | Japan, Tokio

Zooo, ik merk nu pas op dat het weer veel te lang geleden is. Dat komt ervan als je naast je dagelijkse bezigheden ook nog eens al je weekenden volpland en het WK in Duitsland bezig is! Leuk trouwens die tijdsverschillen: de laatste 2 wedstrijden begonnen hier om 4 uur 's ochtends, en het liefst daarna gewoon werken de hele dag, pfff. Ik had maar een ochtendje vrij genomen, hehe! Wel humor om 's ochtends naar een cafe te lopen en daar de wedstrijd te gaan kijken me wel 5 andere Nederlanders, hehe.

Tja, wat ik verder nog uitgespookt heb? Voornamelijk proberen bij te slapen en bij te komen van het bezoek van Hoogervorst en de laatste weken staan in het teken van het vertrek van 2 mensen van de economische afdeling en het komende huwelijk (in Nederland) van een ander persoon van de afdeling. Het is dus voornamelijk afbouwen en overdragen en zo af en toe nog wat leuke lezinkjes mee pikken en daar over kletsen met allerlei mensen. Het is niet moeilijk je te vermaken op de Ambassade!

Naast werken natuurlijk ook leuke tripjes gemaakt, ondanks dat het regenseizoen flink is aangebroken. Ik ben ten eerste meegeweest met een eco-reisje naar Shizuoka-ken, en zoals de naam al zegt, was het daar erg rustig. Heerlijk, de stad eindelijk eens uitgeweestde bergen in, om thee te plukken en uitleg te krijgen over allerlei thee-pluk-gerelateerde onderwerpen (hoe thee gemaakt wordt, wat belangrijk is, verschillende smaken thee etc). Erg interessant en gezellig om met al die mensen te kletsen die mee waren. (zie hieronder voor wat foto's)

Na Shizuoka-ken was het tijd om Yavuz en zijn vriendinnetje te verwelkomen in Tokyo. Na elkaar al lange tijd niet meer gezien te hebben, was ik erg blij om hen te kunnen zien in Tokyo, heel erg leuk!!! En na 4 uurtjes heb ik ze weer op de bus gezet naar hun homeland Shimane-ken...

En tussen de voetbalwedstrijden door was ik donderdag op bezoek bij 2 verschillende universiteiten. De eerste wilde graag een band met Leiden aangaan, dus was erg leuk om daar wat concreter over te praten en daarna ben ik naar Daito Bunka University geweest voor een reunie met de studenten die in september Leiden hebben bezocht. Het was heel erg gezellig en het was echt heel leuk om ze weer te zien. Ik geloof dat ze het wellicht zo leuk vonden dat ze volgend jaar misschien nog wel eens op bezoek gaan komen... Een van de meisjes (Yurie) woont vlakbij Kamakura en mijn plan was om de zondag erop daar naartoe te gaan, dus heb ik meteen een gids voor me geregeld voor die dag. We hebben de grootste tempels bezocht en uitgebreid genoten van alle hortensia's die in bloei stonden. Ik wist niet dat er zoveel soorten bestonden, en dat de bloemen zo groot kunnen worden, ongelofelijk!! (zie foto's hieronder)

De vrijdag daarvoor hadden we overigens eerst nog een bachelorette party voor mijn collega die gaat trouwen. Aangezien ze van zwemmen houdt, hadden ze verzonnen te gaan karaoken in een bad! Hahaha, hoe de Japanners het verzinnen.. Maar we hebben erg gelachen! Het was wel erg warm om te zingen EN in een warm bad te zitten, dus iedereen had binnen 5 minuten een rood hoofd, haha.

De volgende dag ben ik met dezelfde collega naar de tuin van de Meiji schrijn geweest. Daar bloeien namelijk de irissen op het moment en dat moesten we natuurlijk wel even bekijken! Dat was echt heel erg mooi, echt genoten van die mega-grote irissen en alle soorten en maten. Ongelofelijk wat de Japanners en de Japanse natuur daarmee weten te doen! Het was dus een echt bloemenweekend voor me afgelopen weekend!

Op zaterdag zijn we ook nog wat gaan drinken met een stel Japanolgen en Japanners, dat was natuurlijk een groot feest met Bas in de hoofdrol als okonomiyaki-chef!! Ik heb helaas wel de karaoke sessie en het aansluitend ontbijten gemist door met de laatste trein naar huis te gaan zodat ik nog een beetje op tijd op kon staan de volgende dag voor Kamakura.

Het duurt niet zo lang meer om weer terug te gaan naar Nederland en het is wel erg irreeel op het moment om aan Nederland te denken. Het leven hier begint net een beetje te lopen en ik begin te wennen hier. Ik heb het gevoel dat ik pas net ingewerkt ben terwijl ik nu alweer moet gaan denken aan inpakken en opsturen (natuurlijk veel te veel leuke dingetjes gekocht hier, argh). Ik heb amper de tijd gehad om bij te komen van het afgelopen collegejaar, laat staan om me te vervelen hier. Ik vind het erg jammer dat ik niet nog wat langer hier kan blijven om me onder te dompelen in Tokyo en te genieten van al dat Japanse gedoe om me heen. Het is elke dag weer een spannend avontuur om hier te zijn, en elke dag komen er weer leuke en interessante dingen voorbij. Ik heb amper tijd gehad om alles te verwerken, niet genoeg tijd gehad om mijn Japans bij te schaven, niet genoeg tijd gehad om echt vrienden te maken, niet eens genoeg tijd om mijn kamer regelmatig op te ruimen...

De enige twee puntjes die nog op mijn agenda staan zijn Hakone bezoeken en het platteland van Tokyo te bekijken. Ik geloof nog steeds niet dat het bestaat dus ik ben benieuwd!! Nog even genieten van Tokyo en Japan dus, voorzover dat kan in dat regenseizoen de laatste tijd. Pfff, wat een hitte en kleffe en plakkerige boel. Ik ben blij als het eindelijk regent, want dat klaart de lucht tenminste een beetje zo af en toe. Morgen toch maar gewoon een t-shirtje aandoen, nou ja, het maakt ook niks uit: alleen een airco en koud douche helpen nu nog.

De laatste loodjes komen eraan; mijn mede-stage-genoten gaan volgende week al weg. Dan heb ik nog een weekje inpak-onrust en dan ben ik alweer terug. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt en hoe irritant muggen kunnen zijn. Ik heb nu alweer een kerkhof naast mijn computer liggen. Tijd om de lichten uit te doen en een slaapje te doen! Oyasumi nasai.

• 28 Juni 2006 - 12:02

Sil:

HOEZO ZIJN MUGGEN IRRITANT?!?!?!?!
    Jammer dat je alweer naar huis moet, maar je gaat vast nog wel weer een keertje terug toch? Geniet ze van de laatste weekjes en tot in Nederland!
    groetjes Silvie